Architectural services

aimed at innovation, personal client service and integrity…

Award Nominations 2

University of Queensland
Human Performance Labs

University of Queensland Human Performance LabsThe Brisbane floods of 2011 swept through the sporting precinct of University of Queensland’s St.Lucia campus.

arkLAB used marine-grade plywood and timber ceilings throughout the refurbishment of the Human Movement Studies facilities for future resilience, acoustic performance and ultimately to create a dynamic reinvigorated space. [read more]

Griffith University
Macrossan Student learning Environment

Griffith University - Macrossan Student learning EnvironmentThe interstitial spaces of our urban environments are valuable environments. A circulation zone through a vast double atrium space was inserted with a dense, robust and playful student learning environment. Providing an intimate environment within a grand space provided ‘cocoon-like’ concepts, which grew with the design development.

The result is an undulating landscape of tactile surfaces for meeting / studying / socialising / researching / waiting. As the “cocoon” concept developed into a workable solution, the resultant form was a morphing of floor – seat – ledge – seat – floor. [read more]

University of Queensland
Hawken Student Learning Centre

University of Queensland Hawken Student Learning CentreThe fitout is conceived as a repeated series of joinery insertions which are modified to form a range of open, screened and private work environments for individual students and small and large groups.

The use of a limited materials palette of plywood, rubber and white plaster and furniture together with simple geometric joinery forms ensures a legible simplicity while allowing for a range of group configurations. [read more]

Griffith University
N48 Student Learning Environment

Griffith University N48 Student Learning EnvironmentThis Griffith University project involved the creation of a student collaboration space in conjunction with a suite of lecture theatres. This project is conceived on the threshold zone tempering the controlled internal lecture theatre zone from the sunlit and active landscape beyond.

The fitout is arranged as a ‘folded’ working platform clad in Modwood linings and sheltered by a colourful polycarbonate “parasol”. Utilising environmentally responsive materials for durability and day-lighting along with innovative task lighting, the project has created an all-hours work spaces embedded in the sites unique landscape. [read more]

Cavendish Rd State High School

AIA Award Winner 2016

The New Year 7 Centre for Cavendish Road State High School is part of an ongoing roll-out program with DETE (Department of Education, Training and Employment) which provides infrastructure for the accommodation of year 7 students into high schools across Queensland. The proposed design utilises a flexible modular building system for the school’s GLA’s, while introducing a diagonal gash at its mid-sec on which not only serves to redirect and contain the site’s existing paths of circulation, but also introduce a naturally day lit atrium. The edge of this circulation “insertion” is marked with a brick function-wall which makes use of varying brick treatments and articulates the main circulation space. [read more]